Barcelona anlände som ligaledare, obesegrade och utan att ha släppt in ett enda mål på de första åtta omgångarna. Real Madrid tog dock ned katalanerna på gjorden, trots att Neymar gav Barça ledningen bara tre minuter in i matchen.

Första halvlek bjöd på vibrerande spel från båda lagen. En onödig hands av Piqué i straffområdet gjorde dock att Cristiano Ronaldo kunde spräcka Bravos rekordnolla och kvittera matchen.

Bara fem minuter in i andra halvlek nickade Pepe in 2-1 på en hörna och på en kontring efter en katastrofal hörna av Barcelona kunde Benzemá punktera matchen med 3-1. Katalanerna var sedan aldrig nära att ens reducera resultatet.

Barcelona toppar fortsatt tabellen efter tio omgångar, men nu bara en poäng före Real Madrid.