Inget lag har tidigare lyckats vända ett så stort underläge efter första mötet. Det blev 6-1 hemma, efter att Sergi Roberto gjort det avgörande målet i matchens sista anfall.
Katalanerna tog ledningen efter bara tre minuters spel genom Luis Suárez och såg ut att ha medvind, när en soloprestation av Iniesta ledde till ett franskt självmål till 2-0, som stod sig fram till pausen.

I andra halvlek gjorde Messi snabbt 3-0 efter en straff på Neymar och i det läget hade Barcelona mer än 30 minuter på sig att göra det resterande målet som kvitterade mötet. Det blev dock Cavani som istället reducerade till 3-1 och i det läget behövde Barcelona tre mål till för att gå vidare.

Tiden såg ut att springa ifrån katalanerna och Suárez försökte bland annat filma till sig en straff.

Matchens ihärdigaste spelare Neymar satte en drömfrispark för 4-1, när tiden redan verkade för knapp. En tveksam straff på Suárez i sista minuten av ordinarie matchtid sattes dock även den av brassen.

Med fem minuters tilläggstid gav Barcelona allt frammåt, med till och med målvakten Ter Stegen i nickposition. När mindre än tio sekunder återstod av tilläggstiden kastade sig Sergi Roberto fram på det sista desperata inlägger och lyckades styra in bollen förbi PSG:s målvakt Trapp. Jublet visste inga gränser.

Förutom Barcelona är även Real Madrid klara för kvartsfinal, efter att de följt upp 3-1 segern hemma med även 3-1 borta mot Napoli. Sergio Ramos blev ännu en gång matchhjälte, efter att han kvitterat och gjort 2-1 på nick. Morata fastställde slutresultatet i slutminuterna.