Real Madrid har haft en bedrövlig säsong och efter att ha blivit utslagna ur cupen och blivit avhängda i La Liga har de bara Champions League kvar att förlita sig på. Där har de som bekant vunnit titeln de två senaste åren och mot PSG visade de gamla goda takter. Fransmännen, ledda av spanske tränaren Unai Emery, imponerade och tog även ledningen i Bernabéustadion efter 33 minuter genom Rabiot. Cristiano Ronaldo kunde dock kvittera strax före pausen, på straff.

I andra halvlek dominerade PSG och hade flera chanser att åter ta ledningen. Zidande bytte dock in Lucas Vázquez och framför allt Marco Asensio, som blev avgörande för att säkra segern. Först slog Asensio i den 83:e minuten ett inlägg från vänsterkanten där Cristiano Ronaldo kunde knäa in 2-1 på returen. Endast tre minuter senare slog Asensio ännu ett inlägg från samma kant som Marcelo påpassligt dundrade in bakom PSG-målvakten Areola.

Resultatet är inte avgörande, men ett mycket bra resultat inför returen i Paris.