Spanien har aldrig vunnit en landskamp i Sverige och får vänta ytterligare på den första triumfen. Spanjorerna fick annars en smakstart när de tog ledningen efter bara fyra minuters spel, genom Soler. Isak kvitterade dock direkt efter avspark och i andra halvlek tryckte Claesson in segermålet för Sverige.

Matchen hade ingen som helst likhet med EM-mötet för mindre än tre månader sedan i Sevilla, där Sverige spelade uteslutande på försvar och fick med sig 0-0. I Solna bjöds på ett vibrerande anfallsspel där hemmalaget hade flera chanser att utöka målskörden och där Spanien, trots att de nog förtjänade en straff, inte var förmögna att ens få med sig en poäng.

Sverige toppar nu gruppen med nio poäng, framför Spanien som har sju poäng och en match mer spelad. Det gör att Spanien, som spelat EM-semifinal och tagit OS-silver i sommar, får det tufft att vinna gruppen och direktkvalificera sig till VM i Quatar nästa år.