Barcelona vann returen i Camp Nou med 1-0, men behövde ett mål till för att vända 3-1-förlusten i Milano. Bojan gjorde visserligen mål i förlängningen, men domaren blåste för påstådd hands vid passningen, av Touré.

Inter spelade hela matchen på försvar, speciellt när tidigare Barça-spelaren Motta blivit utvisad efter bara 28 minuters spel. Åtta minuter från slutet lyckades Piqué få hål på det italienska försvaret, men när domaren blåste för full tid var utslagningen ett faktum. Zlatan Ibrahimovic gjorde en dålig match mot sina tidigare klubbkamrater och blev utbytt i början av andra halvlek.

Barcelona missar finalen, som spelas 22 maj i ärkerivalen Real Madrids hemmaarena Santiago Bernabéu. Det blir istället Inter som tar sig an Bayern München.