Ett 80-tal spelare deltog i säsongsavslutningen på La Cañada Golf, dels de som gjorde upp i de två finalerna och dels de som spelade i den öppna klassen Sydkusten Open. Vädret var minst sagt ombytligt, med friska vindar, någon enstaka regnskur men även strålande sol. Det blev en särskild utmaning för spelarna, som många noterade bra resultat efter omständigheterna.

Dagens bästa resultat noterades av vinnaren i A-finalen, Berit Erixon. Förra året vann maken Paul finalen i grupp B och i år var det Berits tur att få sitt namn ingraverat i den eftertraktade vandringspokalen. Det fina resultatet gjorde dessutom att hon vann specialpriset till säsongens bästa poängplockare i A-gruppen, en titel som maken Paul närmast hade säkrat i B-gruppen redan inför finalen.

Vinnare i B-gruppen och ny mästare är Lars Rydström, som var överraskad över att hans 33 poäng räckte så långt. Minst lika överraskad var då Peter Edström, som vann Sydkusten Open med 31 poäng. Där var det jämnt värre och handicap fick tillgripas för att skilja de tre bästa i tävlingen.

Det blev som vanligt en storslagen och festlig avslutning på säsongen, med mängder av priser till både de bäst kvalificerade och i form av lottpriser. Finalvinnarna vann bland annat övernattning och golf på La Cala Resort och prisbordet bestod även av middagsvouchers, greenfees, viner, cava, godis och diverse andra presentartiklar.

Sponsorerna fick tillfälle att tacka för säsongen, bland dem Swedbanks Kent Schanke och Wasa Real Estates Eva Lindblom. Dagen till ära deltog även grundaren av mobiloperatören Más Móvil, Christian Nyborg.

Evenemanget på La Cañada Golf bestod av en kanonstart på eftermiddagen, med en trevlig cocktail och riklig middag i klubbhuset. Deltagarna bjöds in att deltaga i Sydkustens Spaniengolf på Kallfors Golf i Sverige, 18-19 juni och inte minst att återkomma till Sydkusten Trophy´s 20-års jubileum i höst.