Real Madrid var klara favoriter till cuptiteln, som laget inte erövrat på många år. David Beckham gav även Madrid ledningen tidigt i matchen genom en mästerlig frispark. Zaragoza kvitterade dock tack vare ett snyggt mål av Dani och precis före pausen gjorde Guti en klar straff på Villa, som han själv satte säkert. Det innebar 2-1 till Zaragoza i halvtid.

Knappt hade andra halvlek börjat förrän Roberto Carlos kvitterade matchen med ett för honom typiskt krutskott på en lång frispark. Matchen var tuff och de många gula korten gjorde att Zaragoza i mitten på andra halvlek fick en spelare utvisad. De lyckades dock hålla ställningarna resten av ordinarie matchtid.

I förlängningen såg Guti sitt andra gula kort och därmed var matchen oavgjord även i antal spelare. Knappt tio minuter från slutet av förlängningen får Galetti på ett kanonskott som överlistar Real Madrids andremålvakt César. Real Madrid lyckades inte reagera och Zaragoza vann finalen.

Det var en mycket välspelad match av bägge lagen. En av de bästa cupfinalerna som spelats i Spanien och som åtminstone för ett par timmar fungerade som balsam för en nation som fortfarande har öppna sår efter massakern i Madrid sex dagar tidigare. Matchen inleddes också med en tyst minut.