Spanjorerna vände 0-1 i halvtid till seger 3-1 över Liverpool. Finalen spelades i Basel och blåstes av svenske domaren Jonas Eriksson. Den senare blev föremål för Liverpool-tränaren Jürgen Klopps ilska, efter att han undlåtit att blåsa åtminstone två straffar för hands i Sevillas straffområde.

Liverpool tog ledningen genom Sturridge i mitten av första halvlek och hade flera chanser att utöka före pausen. Gameiro behövde dock endast 19 sekunder av andra halvlek för att kvittera. Sevilla dominerade klart resten av matchen och säkrade titeln genom två mål av Koke.

Inget lag har vunnit lika många titlar i Europa League som Sevilla, som nu får behålla vandringspokalen, efter tre raka triumfer. Sevillas tränare Unai Emery har lett laget de tre senaste åren. Lagkaptenen José Antonio Reyes, som visserligen inte spelade, är samtidigt den spelare som vunnit flest titlar i Europa League med sammanlagt fem. Tre med Sevilla och två med Atlético Madrid.

Precis som förra året innebär titeln att Sevilla får spela i Champions League till hösten. Om de själva fick välja skulle de nästan bli kvar Europa League..!