Det var först i andra halvleken som den svenska försvarsmuren rämnade. En onödig hands av Larsson i straffområdet gjorde att Ramos kunde slå in ledningsmålet.

Svenskarna försökte därefter spela mer offensivt, men lämnade luckor och på en kontring blåste domaren en ny straff på Morata, som han själv slog in för 2-0. Minuten senare fastställde Real Sociedads Oyarzábal slutresultatet med ett delikat skott i bortre stolproten, som innebar han första mål med A-landslaget.

Sverige bjöd på ett disciplinerat försvar, men förutom ett skott rakt på den spanske målvakten Kepa av Quaison i mitten av andra halvlek producerade de för kvällen helgula inget framåt. Spanien toppar efter fyra omgångar gruppen med tolv poäng, medan Sverige och Rumänien bägge har sju.