Det helspanska mötet mellan regerande Champions-mästarna Barcelona och regerande Europa League-mästarna Sevilla blev en vibrerande match. Sevilla tog ledningen efter bara två minuters spel, men katalanerna vände genom bland annat två frisparksmål av Messi och ledde med hela 4-1 i början av andra halvlek. Sevilla gav sig dock inte och lyckades kvittera till 4-4 och tvinga fram en förlängning.

Pedro, som i dagarna väntas skriva på för Manchester United, byttes in i förlängningen och fastställde slutresultatet 5-4 i den 115:e minuten, precis som han gjorde i Europeiska supercupen 2009. Barcelona säkrade därmed sin fjärde titel av fyra möjliga i år och kan fortfarande vinna spanska supercupen och VM för klubblag.