Efter några år på andra finalbanor återvände Sydkusten Trophy till den tidigare Volvo Masters-banan Montecastillo, vid Jerez de la Frontera. Det blev en fantastisk dag med bra spel och många trevliga överraskningar. Deltagarna fick både mackor från Polarbröd och kexchocklad från Svenska butiken Tre Kronor före start och förtäring även ute på banan. Att det föll något kortvarigt regn gjorde ingenting, då föregående dags vind hade mojnat och Jerez bjöd på bästa vädret i hela Spanien.

Omkring hälften av spelarna anlände samma morgon i buss till Montecastillo. Några valde egen bil och många hade bokat rum både före och efter tävlingen på det femstjärniga hotellet. Det var gemensam kanonstart strax före klockan 13.00 och alla lovordade det fina tempot och kvaliteten på banan.

Det blev sedan samling i klubbhusets vackra, inbyggda patio där deltagarna kunde njuta av en utsökt buffet. Under middagen projicerades både bilder och filmer från den gångna säsongen och sedan tog prisutdelningen vid. Antalet priser var så stort att ceremonien tog nära en timme.

Dagens spelare var utan tvekan norrmannen Harold Jacobsen, som vann både finalen i A-gruppen samt priset till säsongens bästa poängplockare. Harold sköt imponerande 39 poäng och vann med endast en poäng över Bo Zaine, efter en rafflande duell i ”ledarbollen”.

I B-gruppens final dominerade damerna, som lade beslag på fyra av de fem platserna på podiet. Det kunde inte ha varit jämnare då de tre bästa spelarna hade 37 poäng vardera och fick skiljas åt på handicap. Längsta strået drog Carin Olsson, som blev mästare.

Dagens bästa score noterades dock i Open-tävlingen, där Mike Stableton vann med hela 40 poäng. Han hade fyra slags marginal till närmast efterföljande, som var hela sex spelare med 36 poäng. Open-pristagarna kunde glädja sig åt fina Srixon-priser.

Det blev också priser för närmast flaggan, längsta drive och inte minst en rad fantastiska lottpriser. Dagens stora överraskning var dock att samliga spelare även fick två greenfees som gåva av nya banan Arcos Gardens. Med tanke på att arrangemanget endast kostade 75 euro per person lär det har varit ett av de mest prisvärda golfevenemangen någonsin..!

Huvudsponsorn Jyske Bank Gibraltar Ltd. Tackade alla deltagare för årets säsong och kommer att bjuda bland annat finalvinnarna på en kryssning vid Gibraltar. Sydkusten önskade alla trevlig sommar och informerade om att den 14:e säsongen startar 19 oktober.