Resultaten denna säsong har varit ganska blygsamma, men på Valle Romano noterades en mängd fina scorer. Trots snabba och svåra greener var det många som gjorde riktigt bra rundor, främst tack vare det fantastiska vädret och banans fina skick. Tävlingen spelades med en bekväm kanonstart 14.00 och följdes av vinprovning av Enkvistviner, cocktail och en mycket god trerätters middag.

En av dagens lyckligaste deltagare var Kerstin Wallmark, som prickade in formen precis i rätt tid och tog hem segern i A-gruppen, med 36 poäng. Hon besegrade därmed storfavoriten Kaj Jägmo, som varit på pallen de flesta tävlingar denna säsong och som vunnit en annan tävling bara några dagar tidigare på Valle Romano. En poäng skilde varje plats på pallen i A-gruppen, där Paul Harris tog tillvara på att han slunkit in i finalen i elfte timmen, genom att komma fyra.

Handicapskillnad
För ovanlighetens skull noterades bättre resultat i B-gruppens final och det var så jämnt att finalsegraren korades på handicapskillnad. Paul Erixon drog längsta strået med sina 39 poäng, lika många som tvåan Lena Lundén. Även tredje- och fjärdeplatsen fick skiljas åt genom handicap, till förmån för säsongens jämnaste spelare i B-gruppen Ingebjørg Vold Kolstad.

Faktum är att dagens bästa resultat noterades i Open-tävlingen, men av sponsorn från Más Movil Niclas Broberg, som deltar utom tävlan. Han sköt 40 poäng, efter att han noterat hela 25 poäng på sina första nio hål. Då Niclas dock inte upptar någon plats på podiet gick segern till debutanten Rosa Johansson, som noterade fina 36 poäng.

Mängder av priser
Prisbordet var minst lika imponerande som tidigare finaler, med greenfees, middagar, viner, godis och golfprylar till vinnarna och de många som hade tur i lottdragningen. Finalvinnarna kunde bland annat glädja sig åt två greenfees vardera på Valderrama medan säsongens bästa poängplockare Kaj Jägmo och Ingebjørg Vold Kolstad vann ett besök för två personer vardera hos Enkvist Wines, inkluderat middag och övernattning i Gaucín.

Det fanns en mängd olika priser och Karl-Erik Hjalmarsson vann exempelvis en delikatesskorg från Miadel, genom att vara den som bäst tippade resultatet i finalen. Deltagarna bröt upp genom att önska varandra trevlig sommar och på återseende till hösten, för en ny spännande golfsäsong.