Barcelona var storfavoriter inför Champions-finalen mot Juventus, men trots att Rakitic gav katalanerna ledningen efter bara fyra minuters spel fick de kämpa för titeln. Juventus stod emot Barças anstormning och lyckades kvittera i början av andra halvlek. Det skedde paradoxalt nog genom mål av tidigare Real Madrid-spelaren Morata.

Suárez kunde dock slå in 2-1 på retur på ett skott av Messi och i matchens sista anfall fastställde Neymar slutresultatet till 3-1. Det är Barcelonas femte Champions-titel och andra trippel, då de tidigare säkrat ligaguldet och cuptiteln.

Matchen utgjorde också Xavis definitiva avsked. Han spelade de sista 15 minuterna och fick äran att lyfta Championsbucklan i Berlinhimmelen.

Spanska klubbar har vunnit de senaste tre åren i Champions League (Barça, Real Madrid, Barça) och de två senaste åren i Europa League (Sevilla, Sevilla).